Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Λι Κετσιάνγκ: «περαιτέρω ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας στη μάχη κατά του ιού»

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-14 18:50:40
  • Προβολές:
  • 385

Την ανάγκη για ενίσχυση του ρόλου της επιστημονικής έρευνας στη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού, που ξέσπασε στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 στη Wuhan, τόνισε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ινστιτούτο Βιολογίας των Παθογόνων Παραγόντων στην Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών. 
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός, που είναι επίσης επικεφαλής της ηγετικής ομάδας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσήλωση και την ισχυρή προσπάθεια που καταβάλλουν οι ερευνητές στη μάχη της αντιμετώπισης του ιού. 
Ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι απαιτείται τόσο εθνική κινητοποίηση όσο και ερευνητική στήριξη στην εν λόγω μάχη, ζήτησε την ενδυνάμωση των προσπαθειών για να κινητοποιηθούν οι καλύτερες πηγές επιστημονικής έρευνας έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι πιο επείγουσες προκλήσεις στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Κινέζος Πρωθυπουργός ζήτησε από τους ερευνητές να επικοινωνήσουν με το κοινό και με τις έγκυρες γνώσεις τους να ενημερώσουν για το πώς μεταδίδεται ο ιός και να πληροφορήσουν τους πολίτες για θέματα δημόσιας ανησυχίας με σκοπό να διευκολυνθεί η επιστημονική πρόληψη και ο περιορισμός της επιδημίας. 
Αναφερόμενος ακόμη στον σημαντικό ρόλο της ανάπτυξης στοχευμένων φαρμάκων για τη θεραπεία των ασθενών έτσι ώστε να μειωθεί η θνησιμότητα, ο Κινέζος Πρωθυπουργός κάλεσε τους ερευνητές να «παλέψουν ενάντια στον χρόνο» και να μελετήσουν τον τρόπο που θεραπεύτηκαν οι ασθενείς για να καταλήξουν στην πιο αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή. 
Σημαντική είναι επίσης, σύμφωνα με τον Λι Κετσιάνγκ, η αυστηρή τήρηση των επιστημονικών και ερευνητικών κανόνων στη διαδικασία δημιουργίας φαρμάκων και εμβολίων με στόχο να υπάρχει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)