Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ομάδα διεθνών επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μεταβαίνουν στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-14 18:48:58
  • Προβολές:
  • 593

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 αναχώρησε για την Κίνα η ομάδα διεθνών επιστημόνων υπό την εποπτεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 
Η ομάδα αυτή ταξίδεψε στην Κίνα με σκοπό να συμβάλει στη μάχη κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (2019-nCoV). Ο Γενικός Διευθυντής δημοσίευσε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Μόλις γύρισα από το αεροδρόμιο, όπου είχα πάει να ξεπροβοδίσω τα μέλη της εξαίρετης ομάδας που επελέγησαν για την αποστολή στην Κίνα με επικεφαλής τον Δρ. Bruce Aylward. Ο επιστήμονας αυτός είναι Καναδός επιδημιολόγος και ειδικός στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και «βετεράνος» των έκτακτων καταστάσεων υγείας του παρελθόντος». 
Σύμφωνα ακόμη με τον Δρ. Michael Ryan, εκτελεστικό διευθυντή του Προγράμματος Έκτακτων Καταστάσεων Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η διεθνής ομάδα επιστημόνων που ταξίδεψε στην Κίνα θα καλύψει τομείς όπως ο κλινικός συντονισμός, η ιολογία, τα εμβόλια, η ανάπτυξη φαρμάκων, η οικολογική εξέταση, η υγεία των ζώων, η επιδημιολογία, η δημόσια υγεία και η εκτίμηση του κινδύνου. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι: «ο σκοπός της ομάδας είναι να αποκτήσει εμπειρία από τους Κινέζους ομολόγους της όσον αφορά τη διαχείριση τέτοιου είδους καταστάσεων, έτσι ώστε να μάθει όλος ο κόσμος από αυτούς». 
Όσον αφορά τις προσπάθειες που πραγματοποιεί ήδη η Κίνα για την καταπολέμηση του νέου ιού, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό προσωπικό της Κίνας, ιδιαίτερα στην Επαρχία Hubei, για τον μεγαλειώδη αγώνα κατά της επιδημίας. Τόνισε δε χαρακτηριστικά: «Υποκλίνομαι στους χιλιάδες εργαζομένους στον τομέα της υγείας στην Κίνα, ιδιαίτερα στην επαρχία Hubei, οι οποίοι περιθάλπουν τους ασθενείς και συγκεντρώνουν στοιχεία για τον ιό έτσι ώστε να διεξάγεται επιστημονική ανάλυση, παρ’ όλη την πίεση που υφίστανται».
Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη ότι οι επιστήμονες στον τομέα της ιατρικής εργάζονται πέραν των συνόρων τους έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια συγκεκριμένη αναφορά για τον ιό, η οποία θα προέρχεται από επίσημα στοιχεία. «Από την πρώιμη ανακοίνωση των στοιχείων από την Κίνα για την ακολουθία του γονιδιώματος μέχρι τη δική μας δουλειά στον ΠΟΥ να καταρρίψουμε τους μύθους, συλλέγουμε, αναλύουμε και μοιραζόμαστε τις πληροφορίες άμεσα έτσι ώστε να διατηρήσουμε την παγκόσμια ασφάλεια», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων:ChinaDaily)