Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

15ος γύρος στρατηγικού διαλόγου Κίνας-Ιαπωνίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-01-21 18:06:16
  • Προβολές:
  • 686

Στις 14 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ο 15ος γύρος στρατηγικού διαλόγου Κίνας-Ιαπωνίας στην πόλη Xi’an, πρωτεύουσα της Επαρχίας Shaanxi της νοτιοδυτικής Κίνας. 
Την κινεζική πλευρά εκπροσώπησε ο υφυπουργός εξωτερικών Le Yucheng ενώ από την πλευρά της Ιαπωνίας συμμετείχε ο υφυπουργός εξωτερικών Takeo Akiba. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου εξωτερικών, Geng Shuang, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις στο θέμα των διμερών δεσμών καθώς και σε ζητήματα διεθνή και περιφερειακά που αφορούν και τις δύο χώρες. 
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι «η Κίνα ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν τη συναίνεση και θα ενισχύσουν την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη μέσα από τον διάλογο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για ομαλή εφαρμογή των σπουδαιότερων διμερών πολιτικών θεμάτων και να επιτευχθεί καλύτερη ανάπτυξη των διμερών δεσμών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στρατηγικός διάλογος Κίνας-Ιαπωνίας αποτελεί έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας για τα υπουργεία εξωτερικών και των δύο χωρών στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν υψηλού επιπέδου στρατηγική επικοινωνία.  
 
      (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)