Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη τύμβου από τη Δυναστεία Song

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-01-10 18:57:24
  • Προβολές:
  • 641

Στην επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας ανακαλύφθηκαν πέντε τύμβοι που χρονολογούνται από την εποχή της Δυναστείας Song (960-1279), σύμφωνα με ανακοίνωση του επαρχιακού ινστιτούτου αρχαιολογίας. 
   Η ανεύρεση των τύμβων πραγματοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου στο Χωριό Gaojiahe της περιοχής Ningqiang κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου, που πραγματοποιούσαν οι τοπικές αρχές. Οι πέντε αρχαίοι τύμβοι που διέθεταν όλοι πλίνθινους θαλάμους, περιείχαν πάνω από 30 ταφικά αντικείμενα συμπεριλαμβάνοντας κεραμικά και πορσελάνινα δοχεία, μπρούτζινους καθρέφτες και χάλκινα νομίσματα. 
   Όπως ανέφερε ο Li Kun, επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας, η συγκεκριμένη ανακάλυψη παρέχει σημαντικά στοιχεία για τη μελέτη του τοπικού πολιτισμού και τη μετάβαση από τη Βόρεια Δυναστεία Song (960-1127) στη Νότια Δυναστεία Song (1127-1279). 
   Η διαδικασία ανασκαφής που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο και το τμήμα αρχαιολογίας της Ningqiang διήρκησε από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, ενώ οι μελέτες των αντικειμένων θα συνεχίσουν έτσι ώστε να έρθουν στο φως ακόμα περισσότερα στοιχεία.