Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Έκθεση για το Έτος του Αρουραίου στην Chongqing

  • πηγή:
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-01-10 18:56:09
  • Προβολές:
  • 210

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά πλησιάζει και οι ετοιμασίες για την υποδοχή της σε όλη τη χώρα πληθαίνουν. Στο Μουσείο Chongqing China Three Gorges στην περιοχή Chongqing διεξάγεται μια μοναδική έκθεση που παρουσιάζει κειμήλια σχετικά με τον αρουραίο, το πρώτο από τα δώδεκα ζώα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Σκοπός της έκθεσης, που περιέχει πάνω από 90 πολιτιστικά κειμήλια που σχετίζονται με τον αρουραίο, είναι να υποδεχτεί το νεό σεληνιακό έτος και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του στο κοινό. 
   Ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα του Μουσείου είναι ένα μικρό έργο από πράσινο νεφρίτη σε σχήμα του κινεζικού φρούτου λίτσι, που περιέχει έναν σκαλισμένο αρουραίο, δίνοντας την εντύπωση ότι κρατά το φρούτο. Το γλυπτό αυτό, που συμβολίζει την ευημερία, συνοδεύεται από πολλά ακόμη αριστουργήματα, όπως αξεσουάρ από νεφρίτη σε σχήμα αρουραίου και ρούχα φτιαγμένα από τρίχωμα αρουραίου στο παρελθόν.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκέπτεται την έκθεση μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020 και να συμμετάσχει στις διαφορετικές δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πλαίσιο διεξαγωγής της. 
Σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, το Έτος του Αρουραίου θα ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2021, όταν θα δώσει τη θέση του στο Έτος του Βοδιού.