Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στην Ελλάδα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-01-10 18:47:29
  • Προβολές:
  • 620

Τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 13.30, στη διεύθυνση Παπανικολή 12& Μενελάου. Στην ειδική τελετή, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, αξιωματούχων από την Κίνα, μελών της ιατρικής επιχειρηματικής κοινότητας και επιστημόνων από τις δυο χώρες, την κορδέλλα του Κέντρου έκοψε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του  Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ.  Γιώργος Πατούλης.
Το Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής  στην Anhui και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας. Υλοποιείται βάσει του Συμφώνου ανταλλαγής επιστημονικής τεχνογνωσίας και συγκριτικής επιστημονικής μελέτης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και πρακτικής με την σύγκλιση Ιατρικής Ανατολής και Δύσης. 
Με τα πρώτα τμήματα θεραπειών που θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής θα συνδυάζονται οι ειδικότητες της Δυτικής Ιατρικής των Ελλήνων γιατρών, με τις εξατομικευμένες θεραπείες της Ανατολικής Ιατρικής.
Οι ιατρικές υπηρεσίες του Κέντρου απευθύνονται στην πολυπληθή κοινότητα των Κινέζων που ζουν στη χώρα μας, οι οποίοι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- ξεπερνούν τις 20.000 και στους επισκέπτες και ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς και στους Έλληνες που έχουν στραφεί στις εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών και αναζητούν αυθεντικές και παραδοσιακές, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες κινεζικής ιατρικής.
Παθήσεις όπως οι πόνοι στη μέση και τον αυχένα, οι αρθρίτιδες, οι ημικρανίες, το έκζεμα, η κατάθλιψη και πολλές άλλες θα αντιμετωπίζονται με μια ολιστική προσέγγιση.
Πρόκειται για μια επιστημονική συνέργεια προς όφελος των ασθενών. Οι Κινέζοι γιατροί θα καθοδηγούν με την επιστημονική τους τεχνογνωσία τους Έλληνες γιατρούς στις εναλλακτικές θεραπείες, τις οποίες εκείνοι με τη σειρά τους θα συνδυάζουν με την ιατρική πρακτική της Δύσης.
Η επιστημονική και ακαδημαϊκή στελέχωση των δομών του Κέντρου διασφαλίζει στους επισκέπτες από την Ανατολή την ασφάλεια που αναζητούν στα ταξίδια τους και δημιουργεί κλίμα οικειότητας.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του CHINA ANHUI UNIVERSITY OF CHINESE MEDICINE, κ. Peng Daiyin, η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα ZHANG QIYUE και εκπρόσωποι των ελληνικών Πανεπιστημίων.
Το Κέντρο είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του ήδη από την αρχή του έτους 2020.