Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνέχιση της επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ισραήλ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-01-10 18:47:06
  • Προβολές:
  • 621

Στο Tel Aviv ταξίδεψε ο Zhai Jun, ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αξιωματούχους της χώρας και να συζητήσει για τις σχέσεις Κίνας- Ισραήλ. 
   Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Κίνα και το Ισραήλ συμφώνησαν να συνεχίσουν την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία, η οποία αποτελεί και τη βασική επιδίωξη και των δύο πλευρών. Η συνεργασία αυτή εστιάζει στα ενδιαφέροντα και την ευημερία των δύο λαών και βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και όφελος. 
Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Zhai Jun με αξιωματούχους του Ισραήλ, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Yisrael Katz τόνισε πως η χώρα του καλωσορίζει περισσότερους Κινέζους επενδυτές και εταιρίες να δραστηριοποιηθούν εκεί. 
O Κινέζος αξιωματούχος από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ και επεσήμανε ότι αναμένει την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». 
Συμπλήρωσε δε ότι το Ισραήλ και η Μέση Ανατολή στο σύνολό της είναι «σημαντικοί συμμετέχοντες στην κινεζική πρωτοβουλία» και αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερα επιτεύγματα σε αυτό το πλαίσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε το 1992 και από τότε οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει σταδιακά μια στενή στρατηγική, οικονομική, στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)