Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση Υπουργών Άμυνας της Κίνας και της Ινδονησίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-01-02 20:37:49
  • Προβολές:
  • 617

«Η Κίνα και η Ινδονησία είναι σημαντικές γειτονικές χώρες με μια μεγάλη ποικιλία κοινών ενδιαφερόντων και ευρείες προοπτικές συνεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας της Κίνας Wei Fenghe κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ομόλογό του από την πλευρά της Ινδονησίας. 
Σύμφωνα με τον Wei Fenghe, το Κινεζικό στρατιωτικό σώμα είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τον στρατό της Ινδονησίας στην εφαρμογή της συναίνεσης που επετεύχθη από τους αρχηγούς των δύο κρατών. Στόχος είναι να βελτιωθούν οι υψηλού επιπέδου ανταλλαγές, να εμβαθυνθεί η στρατηγική αμοιβαία εμπιστοσύνη, να ενισχυθεί ο πολυμερής συντονισμός, οι ανταλλαγές και η συνεργασία σε τομείς που αφορούν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και την ατομική εκπαίδευση και να επιτευχθεί η τοπική ειρήνη και σταθερότητα. 
Από την πλευρά της Ινδονησίας, ο Υπουργός Άμυνας Prabowo Subianto τόνισε ότι η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη δεσμών με την Κίνα και είναι πρόθυμη να ενισχύσει την πρακτική συνεργασία με την ασιατική χώρα σε ποικίλους τομείς συμπεριλαμβανομένης της άμυνας και της ασφάλειας με σκοπό να αναβαθμιστούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των στρατιωτικών τους σωμάτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας, Prabowo Subianto συναντήθηκε με τον Κινέζο Κρατικό Σύμβουλο και Υπουργό Άμυνας Wei Fenghe στο Πεκίνο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα. (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)