Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προώθηση της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στη Βουλγαρία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-12-16 17:11:14
  • Προβολές:
  • 364

Στην ίδρυση διπλωματικής συνεργασίας στον τομέα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής αποσκοπεί η παρουσίαση που πραγματοποίησαν επισκέπτες ομιλητές από την επαρχία Jiangxi της ανατολικής Κίνας στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις αρχές Δεκεμβρίου 2019. 
Η εκδήλωση αυτή, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Εθνικής Επιστήμης της Βουλγαρίας με τη στήριξη της Κινεζικής Πρεσβείας στη Βουλγαρία και το Τμήμα Οργανικής Χημείας και Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας «St. Kliment Ohridski», προσέλκυσε πάνω από 30 καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες και πρακτικούς φυσικούς. 
Όπως ανέφερε ο Καθηγητής Georgi Vayssilov, πρόεδρος και διαχειριστής του Οργανισμού Εθνικής Επιστήμης της Βουλγαρίας, ο φορέας αυτός σχεδιάζει να οργανώσει κοινά συνέδρια σε ποικίλους τομείς της έρευνας με σκοπό να βοηθήσει τις ερευνητικές κοινότητες να γνωρίσουν η μία την άλλη και να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεργασία. 
Από την κινεζική πλευρά, ο Gai Hongbo, αξιωματούχος της Κινεζικής Πρεσβείας στη Σόφια, τόνισε ότι η παραδοσιακή κινεζική ιατρική «αποτελεί έναν εθνικό θησαυρό της Κίνας και είμαστε χαρούμενοι που τον μοιραζόμαστε με τον λαό της Βουλγαρίας».