Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Έκθεση από Κινέζους και Ινδούς καλλιτέχνες

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-12-16 17:10:46
  • Προβολές:
  • 431

Στην κινεζική πρεσβεία του Νέου Δελχί πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2019 μια κοινή έκθεση κινεζικών και ινδικών πινάκων ζωγραφικής και καλλιγραφίας στο πλαίσιο των εορτασμών για την 70η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. 
Η έκθεση με τίτλο: «Μοιραζόμενοι την ομορφιά, επιτυγχάνοντας την αρμονία» προσέλκυσε πλήθος ξένων επισήμων και καλλιτεχνών από τις δύο χώρες. Σκοπός της είναι η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για περαιτέρω προώθηση της κατανόησης της ανάπτυξης του κινεζικού και του ινδικού πολιτισμού, η σηματοδότηση των εορτασμών για την 70η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών και η ενίσχυση των ανταλλαγών στον τομέα των τεχνών και της φιλίας μεταξύ Κίνας και Ινδίας. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Bao Jiqing, σύζυγος του Κινέζου πρέσβη στην Ινδία, Sun Weidong, η προσπάθεια για τη δημιουργία της έκθεσης πραγματοποιήθηκε από δέκα καλλιτέχνες από την Κίνα και την Ινδία, οι οποίοι περίτεχνα δημιούργησαν 70 έργα τέχνης με χαρακτηριστικά παραδοσιακού στυλ.