Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Γεωργικές ζώνες υψηλής τεχνολογίας στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-12-16 17:09:29
  • Προβολές:
  • 455

Μέχρι το 2025 η Κίνα θα έχει ιδρύσει περίπου 30 αγροτικές ζώνες με υψηλής τεχνολογίας βιομηχανία με σκοπό να γίνουν γεωργικές «Silicon Valleys», να προωθήσουν την ανάπτυξη μιας σύγχρονης γεωργίας και να στηρίξουν τη στρατηγική της αγροτικής αναζωογόνησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας. 
«Αυτές οι ζώνες έχουν επιφορτιστεί με την προώθηση μιας ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται για την καινοτομία στον αγροτικό τομέα και την καθοδήγηση της αγροτικής μεταρρύθμισης στον τομέα των παροχών. Κάθε τέτοιου είδους ζώνη θα έχει ένα θέμα που θα στοχεύει στην επίλυση ενός εμφανούς προβλήματος που εμποδίζει την αγροτική ανάπτυξη στην Κίνα. Σκεφτόμαστε να παρέχουμε ειδική στήριξη σε αυτές τις ζώνες έτσι ώστε να τις βοηθήσουμε να συγκεντρώσουν παγκόσμιους πόρους για αυτόν τον στόχο», τόνισε ο Xu Nanping, υφυπουργός επιστήμης και τεχνολογίας της Κίνας, σε σχετικό δελτίο τύπου που οργανώθηκε από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου. 
Ως τώρα η Κίνα διαθέτει τέσσερις τέτοιες ζώνες σε κάποιες από τις επαρχίες της. Οι τελευταίες που εγκρίθηκαν πρόσφατα είναι στην περιοχή Jinzhong της επαρχίας Shanxi και στην Nanjing της Jiangsu. Οι δύο αυτές ζώνες θα εστιάσουν στην ανάπτυξη της οργανικής γεωργίας και στις καινοτόμες αγροτικές τεχνολογίες, αντίστοιχα.