Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Μετεγκατάσταση 170.000 φτωχών κατοίκων σε 4 χρόνια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-12-16 17:07:17
  • Προβολές:
  • 435

Μέσα στο χρονοδιάγραμμα πραγματοποιείται η μεταφορά των κατοίκων που έμεναν σε οροπέδια, βουνά και έρημες περιοχές σε νέες κατοικίες που έχουν χτιστεί με κρατικές επιχορηγήσεις σε οάσεις και πεδιάδες. 
Η τοπική κυβέρνηση της Αυτόνομης Περιοχής Xinjiang Uygur στη βορειοδυτική Κίνα πέτυχε τον στόχο της μετεγκατάστασης 169.400 φτωχών κατοίκων από 40.146 νοικοκυριά, σε μόλις τέσσερα χρόνια, με την τελευταία ομάδα πολιτών να έχει μεταφερθεί στις νέες κατοικίες από τις αρχές Δεκεμβρίου 2019. 
Η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας καταβάλει μεγαλειώδεις προσπάθειες για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και γι’ αυτό στις νέες περιοχές δημιουργούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών. Πέρα από τις δημόσιες παροχές, όπως το πόσιμο νερό, η ηλεκτρική ενέργεια, το οδικό σύστημα και τα καύσιμα, στις περιοχές μετεγκατάστασης έχουν χτιστεί επίσης νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, κέντρα υγείας, κέντρα αναψυχής και πλατείες. 
Παράλληλα, πραγματοποιούνται συνεχείς προσπάθειες και για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης των κατοίκων. Οι τοπικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με σκοπό να προσελκύσουν εταιρίες που θα ανοίξουν εργοστάσια κοντά σε αυτές τις περιοχές αλλά και να ενθαρρύνουν τους ίδιους τους κατοίκους να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.
Πέρα όμως από τις δράσεις μετεγκατάστασης, η Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσα από την  παροχή νέων σπιτιών, την πρωτοβουλία της «επανάστασης της τουαλέτας» και την φύτευση λουλουδιών σε μεγάλες εκτάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στον γενικότερο στόχο της Κίνας να εξαλείψει τη φτώχεια και να απομακρύνει τους πολίτες της από τα όριά της μέχρι το 2020, παρέχοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.
    
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)