Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-12-16 17:06:06
  • Προβολές:
  • 611

Δύο ακόμη σημαντικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν στην Κίνα από το Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας και μεγάλους Κρατικούς Οργανισμούς, τέθηκαν σε ισχύ.
Πρώτον, πρόκειται για τη Συμφωνία Ανάπτυξης της Συνεργασίας στο Εμπόριο, τις Επενδύσεις και την Οικονομία που υπογράφηκε μεταξύ του Περιφερειακού Κέντρου Προώθησης Επενδύσεων της Τοπικής Κυβέρνησης της Longhua Shenzhen και του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, στα πλαίσια μεγάλης Διάσκεψης Επιχειρηματικών και Υπηρεσιακών στελεχών της Shenzhen και της Longhua Shenzhen προς τιμήν της Αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου που επισκέφθηκε την πόλη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Φώτη Προβατά και τον Αντιπρόεδρο Παντελή Τζωρτζάκη.
Οι δύο Οργανισμοί αναγνώρισαν αμοιβαία το καθεστώς του Προνομιούχου Εταίρου στις συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου αφενός και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας της Longhua Shenzhen αφετέρου, με προσφορά ειδικών κινήτρων προς τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου, ως αποτέλεσμα των μεταξύ τους συνομιλιών και διαπραγματεύσεων τους 3 τελευταίους μήνες.
Δεύτερον, πρόκειται για τη Συμφωνία Συνεργασίας του Επιμελητηρίου με τον Κρατικό Κινεζικό Οργανισμό China – Asean EXPO (CAEXPO), που αποτελεί τον κοινό φορέα Οικονομικής Συνεργασίας της Κίνας και των 10 χωρών του ASEAN (Association of South Eastern Asian Nations). Ο CAEXPO έχει την έδρα του στη μεγάλη πόλη Nanning (7,5 εκατομμύρια κάτοικοι) της Κίνας και διαθέτει τεράστιες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνεδριάσεων, εκθέσεων και ξενοδοχειακών χώρων, όπου γίνεται η ετήσια συνάντηση των πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων των 11 χωρών, με παράλληλα οικονομικά και επιχειρηματικά Συνέδρια, Εκθέσεις Προϊόντων και Επιχειρηματικές συναντήσεις και συμφωνίες.
Για πρώτη φορά, καλείται ένας ξένος οργανισμός μια χώρας του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να λάβει μέρος σ’ αυτές τις συναντήσεις τον Σεπτεμβρίου του 2020 με τουλάχιστον 10 ελληνικούς επιχειρηματικούς φορείς και να λειτουργήσει σαν γέφυρα των 11 χωρών του CAEXPO προς την Ευρώπη.
Πρόκειται για μία μεγάλη επιχειρηματική πρόκληση για τα μέλη του Επιμελητηρίου και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, που προέκυψε μετά από πολύχρονη προσπάθεια και επιμονή. Το Επιμελητήριό θα την διαχειριστεί με την αναγκαία σοβαρότητα σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, που θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα.