Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επίσκεψη του Κινέζου Υπουργού Εξωτερικών στην Ευρώπη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-12-16 17:02:18
  • Προβολές:
  • 508

Από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2019 ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία και τη Σλοβενία μετά από πρόσκληση του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell και του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών της Σλοβενίας Miro Cerar, αντίστοιχα, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying.
Στο πλαίσιο της κρατικής επίσκεψής του στην Ισπανία, ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη 14η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Συνεδρίου Ασίας-Ευρώπης και θα επισκεφθεί τη βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί και τη Σλοβενία, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με αξιωματούχους της χώρας για τοπικά και διεθνή ζητήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω συνέδριο θα συγκεντρωθούν οι υπουργοί εξωτερικών από την Ευρώπη και την Ασία και θα διεξάγουν συζητήσεις με θέμα: «Ασία και Ευρώπη: μαζί για έναν αποτελεσματικό πολυμερισμό».