Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Φανερή πρόοδος στην ανακαίνιση των παραγκουπόλεων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-29 19:17:19
  • Προβολές:
  • 880

Σε μόλις δέκα μήνες η Κίνα κατάφερε να ολοκληρώσει τον στόχο για το 2019 όσον αφορά την αναβάθμιση των κατοικιών μέσα από το γκρέμισμα των παραγκουπόλεων και την αντικατάστασή τους με καινούριες κατοικίες. 
Το σχέδιο για την ανακαίνιση των κατοικιών σε ερειπωμένες αστικές περιοχές παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη καθώς οι κατασκευές ξεκίνησαν σε 3 εκατομμύρια σπίτια σε παραγκουπόλεις τους πρώτους δέκα μήνες του 2019, ξεπερνώντας τον ετήσιο στόχο κατά 3.8%, σύμφωνα με το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής-Επαρχιακής Ανάπτυξης. Οι προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επαρκείς αφού από τα 2.89 εκατομμύρια σπίτια, που είχε προγραμματιστεί να ανακαινιστούν, τελικά ανακαινίστηκαν 3 εκατομμύρια πριν το τέλος του έτους. 
Τεράστια είναι βέβαια και η χρηματοδότηση των έργων αφού επενδύθηκαν 1.03 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 147 δισεκατομμύρια δολάρια) σε προγράμματα ανακαίνισης κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.
Γενικότερος στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων και να εξαλείψει εντελώς τη φτώχεια μέχρι το 2020. Η μεταμόρφωση των παραγκουπόλεων δε, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Απώτερος σκοπός της είναι να ανακαινίσει συνολικά 15 εκατομμύρια κατεστραμένα σπίτια, έχοντας ξεκινήσει από το 2018 και προγραμματίζοντας να ολοκληρώσει τις εργασίες το 2020, έτσι ώστε να επιταχύνει τη δυναμική της αστικοποίησης και να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα ζωής των κατοίκων.