Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

1.39 δις δολάρια στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-29 19:16:34
  • Προβολές:
  • 615

Στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στοχεύει η Κίνα με τη χορήγηση 1.39 δις γιουάν (περίπου 198 εκατομμύρια δολάρια) σε τοπικές κυβερνήσεις της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. 
Η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας έχει ήδη διαθέσει ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του έτους 2020 για τη στήριξη του ερευνητικού τομέα και της καινοτομίας, το οποίο θα διατεθεί κυρίως στην ενίσχυση της τοπικής βασικής έρευνας, στη δημιουργία βάσεων επιστημονικο-τεχνολογικής καινοτομίας και στη μετάδοση των επιτευγμάτων σε αυτούς τους τομείς. 
Μεγάλος είναι ο αριθμός των επαρχιών που θα λάβουν επιχορηγήσεις με τις επαρχίες Jiangsu, Shandong και Guangdong να επιδοτούνται με 70.35 εκατομμύρια γιουάν, 67.9 εκατομμύρια γιουάν και 65.1 εκατομμύρια γιουάν αντίστοιχα. 
Η επιχορήγηση βέβαια δεν αποτελεί από μόνη της εγγύηση για την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας και γι’ αυτό το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας έχει ήδη ζητήσει από τις τοπικές αρχές να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χρηματικά ποσά σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, να ενισχύσουν την έγκριση των επιχορηγήσεων και να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αποκλειστικά σε αυτούς τους τομείς.