Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινεζικές εταιρίες αναζητούν ευκαιρίες συνεργασίας στο Πακιστάν

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-29 19:15:17
  • Προβολές:
  • 471

Στο πλαίσιο του Οικονομικού Άξονα Κίνας-Πακιστάν, που αποτελεί μια σειρά κατασκευαστικών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη στο Πακιστάν, μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία από 22 κινεζικές εταιρίες επισκέφθηκε το Πακιστάν με σκοπό να πραγματοποιήσει συνομιλίες με αξιωματούχους της τοπικής κυβέρνησης και αντιπροσώπους εταιριών και να αναζητήσει περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας. 
Η αποστολή, αποτελούμενη από εκπροσώπους εταιριών από τον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας, της αγροτικής παραγωγής, των έργων υποδομής, της πληροφοριακής τεχνολογίας, της διοικητικής μέριμνας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έφτασε στο Πακιστάν στις 25 Νοεμβρίου 2019 και επισκέφθηκε την πόλη Peshawar στο βορειοδυτικό Πακιστάν, την Lahore, την Karachi και την Gwadar. 
Ο Οικονομικός Άξονας Κίνας-Πακιστάν παρέχει πολλές δυνατότητες συνεργασίας και όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και πρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Κίνας-Πακιστάν, Sha Zukang, η επίσκεψή τους στοχεύει στην αναζήτηση πιο αποτελεσματικών τρόπων για τη συμμετοχή των κινεζικών εταιριών και κυρίως των ιδιωτικών, στην οικοδόμηση του Άξονα. 
Τόνισε δε ότι «ο Οικονομικός Άξονας έχει σημειώσει εξαιρετικά επιτεύγματα και έχει ωφελήσει σημαντικά το λαό του Πακιστάν στον τομέα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, των υποδομών και των ευκαιριών απασχόλησης. Η συνεργασία μεταξύ των εταιριών των δύο χωρών αποτελεί πηγή δύναμης για τον Οικονομικό Άξονα και γι’ αυτό υπάρχει εξαιρετική προοπτική για τις κινεζικές εταιρίες -και ειδικά τις ιδιωτικές- να διεξάγουν περισσότερες ανταλλαγές σε αυτό το πλαίσιο». 
Παράλληλα, οι Κινέζοι επιχειρηματίες της αποστολής επεσήμαναν ότι η εν λόγω επίσκεψη λειτουργεί ως μια πλατφόρμα για τις κινεζικές εταιρίες να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κυβέρνησης του Πακιστάν. Η κατανόηση αυτή θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα και να αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικονομικός Άξονας Κίνας-Πακιστάν ιδρύθηκε στις 22 Μαΐου 2013 με σκοπό να αναβαθμίσει τις υποδομές του Πακιστάν και να ενδυναμώσει την οικονομία μέσα από την κατασκευή σύγχρονων δικτύων μεταφοράς, πολυάριθμων ενεργειακών προγραμμάτων και ειδικών οικονομικών ζωνών. Αναμένεται ότι θα οικοδομηθεί ένας τεράστιος αριθμός αυτοκινητόδρομων και σιδηροδρομικών γραμμών που θα εκτείνεται σε όλο το μήκος και πλάτος του Πακιστάν. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, τα οφέλη από την πρωτοβουλία αυτή είναι ξεκάθαρα καθώς θα δοθεί ένα τέλος στις τεράστιες ενεργειακές ελλείψεις στο Πακιστάν, που για πολλά χρόνια αποτελούσαν εμπόδιο στην οικονομική του ανάπτυξη. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)