Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Σουρινάμ στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-29 19:14:37
  • Προβολές:
  • 417

Με τον Πρόεδρο του Σουρινάμ, Desire Bouterse συναντήθηκε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang στις 27 Νοεμβρίου 2019 στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρώτος στην Κίνα. 
Οι συνομιλίες των δύο αρχηγών ήταν ιδιαίτερα καρποφόρες καθώς δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τη διμερή συνεργασία και να ενισχύσουν τις ανταλλαγές σε ποικίλα επίπεδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Πρωθυπουργός, η Κίνα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνεργασία με το Σουρινάμ έτσι ώστε να ενισχυθεί η αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, να δημιουργηθούν αναπτυξιακές στρατηγικές, να αναβαθμιστεί η πρακτική συνεργασία και να επιτευχθούν  αποτελέσματα που θα είναι επωφελή για όλους, στη βάση της αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. 
Όσον αφορά τις ανησυχίες των χωρών της Καραϊβικής στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, η Κίνα δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη βελτίωση του περιβάλλοντος παράλληλα με την πραγματοποίηση προσπαθειών για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης σε ένα εύλογο φάσμα. 
Από την πλευρά του Σουρινάμ, ο Πρόεδρος Desire Bouterse ανέφερε ότι η χώρα του θα στηρίξει σθεναρά την πολιτική της μιας Κίνας και είναι πρόθυμη να αναβαθμίσει τη συνεργασία με τη χώρα σε ποικίλους τομείς και πάντοτε στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, το Σουρινάμ θα ενισχύσει την επικοινωνία και τον συντονισμό σε διεθνή θέματα, όπως η αλλαγή του κλίματος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σουρινάμ ήταν ανάμεσα στις πρώτες χώρες που συνήψαν διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα, 43 χρόνια πριν, ενώ οι επαφές των δύο χωρών χαρακτηρίζονται από αμοιβαία στήριξη, κατανόηση και εμπιστοσύνη.
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)