Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

«Συνάντηση Χιλιετίας» στο Θέατρο Παλλάς

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-15 20:53:06
  • Προβολές:
  • 564

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου 2019, η παράσταση με τίτλο: «Συνάντηση Χιλιετίας» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Ανταλλαγών στον Δρόμο του Μεταξιού. 


 
Εμπνευσμένη από την τέχνη του κινεζικού πολιτισμού που κουβαλά μια αξιόλογη ιστορία χιλιάδων χρόνων, η παράσταση περιελάμβανε χορογραφίες, μελωδίες από αρχαία μουσικά όργανα, τραγούδια και κλασικές φιγούρες του κινεζικού πολιτισμού. Αποτελούταν από πέντε τμήματα που αναδείκνυαν διαφορετικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά των αρχαίων «Σταθμών του Δρόμου του Μεταξιού», μεταξύ των οποίων είναι και η σημερινή επαρχία Gansu, η Αυτόνομη Επαρχία Xinjiang Uygur και τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. 


 
Διοργανωμένη από κοινού από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας και την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, η εκδήλωση αυτή προσέλκυσε πάνω από 700 άτομα στο Θέατρο Παλλάς. Ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό έκαναν τα φανταχτερά κοστούμια και τα παραδοσιακά κινεζικά μουσικά όργανα, με τη συνοδεία των οποίων, οι καλλιτέχνες από την επαρχία Gansu της Βορειοδυτικής Κίνας ανέδειξαν τις ιστορίες και τις σκηνές από τις τοιχογραφίες που κοσμούν τα Σπήλαια Mogao στην Dunhuang. 


 
To κοινό είχε επίσης την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ακούσει τους καλλιτέχνες να παίζουν κρουστά όργανα, ντραμς και παραδοσιακά τραγούδια από την εθνότητα των Μογγόλων καθώς και να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση ενός παραδοσιακού γάμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πολιτιστική παράσταση ταξίδεψε στην Ισπανία, το Ισραήλ και την Ιταλία πριν φτάσει στην Ελλάδα και πέραν των τραγουδιών και των χορών, περιελάμβανε και μια έκθεση με φωτογραφίες και προβολές ταινιών που ανέδειξαν τον παραδοσιακό πολιτισμό της Κίνας και μετέφεραν το μήνυμα των πλεονεκτημάτων που μπορούν να προκύψουν από τη δημιουργία μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.
                                                                                                                                                                                                                                                 (Ελένη Μπίλια)