Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ντοκιμαντέρ για τον ελληνοκινεζικό πολιτισμό

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-15 20:43:33
  • Προβολές:
  • 633

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Galaxy του Ξενοδοχείου Χίλτον η Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των εργασιών παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και την Κίνα και την παρουσίαση των θεματικών του.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Οne Belt, One Road», ο τηλεοπτικός σταθμός BTV (Beijing TV) σε συνεργασία με την εταιρεία Dong Tao (Beijing) Culture Development Co., Ltd., ετοιμάζει μια σειρά ντοκιμαντέρ για τον Ελληνοκινέζικο πολιτισμό, με τίτλο «Αρμονία στη Διαφορετικότητα: Διάλογος μεταξύ των Πολιτισμών της Κίνας και της Ελλάδος» (6 επεισόδια διάρκειας 270 λεπτών). Η σειρά ντοκιμαντέρ θα καλύπτει ποικίλα θέματα και σχεδόν όλο το φάσμα του υλικού και άυλου πολιτισμού της Ελλάδας και της Κίνας, ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φτάνοντας στο σήμερα. 
Πρόκειται για μια πρωτοφανή- για τα δεδομένα της κινεζικής τηλεόρασης- προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί στο να παρουσιάσει με τρόπο συγκριτικό, εύληπτο και με βάση τις «υποδοχές» ή προσλαμβάνουσες του κινεζικού τηλεοπτικού κοινού για την Ελλάδα, τον κινεζικό πολιτισμό και τις ομοιότητές του με τον ελληνικό. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές προοπτικές για την πρόσληψη της Ελλάδος από την Κίνα, μέσω των δύο κύριων μέσων ενημέρωσης στην Κίνα: της τηλεόρασης και του διαδικτύου.