Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών η έκθεση Κινεζικών Κόμικς

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-15 20:00:26
  • Προβολές:
  • 543

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της έκθεσης των Κινεζικών Κόμικς, καλλιτεχνικά έργα φιλοτεχνημένα με σινική μελάνη και κινούμενα σχέδια δόθηκαν ως δωρεά στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. 
Η έκθεση έλαβε πολύ θετικά σχόλια από άτομα που προέρχονταν από ποικίλους τομείς της χώρας. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πάνω από 100 σύγχρονα και κλασικά κινεζικά κόμικς καθώς και αριστουργήματα από τη σύγχρονη παραγωγή κινούμενων σχεδίων της Κίνας. 
Έπειτα από πρόσκληση του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, η έκθεση συνεχίστηκε στο χώρο του Μουσείου μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019 και η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης «Κινεζικά Κόμικς ταξιδεύουν από την Κίνα στην Ελλάδα» θα εξακολουθήσει να διεξάγει ουσιαστικές ανταλλαγές και συνεργασίες με το Μουσείο. Μετά από αίτημα του Μουσείου, τα εκθέματα θα δοθούν σε αυτό έτσι ώστε να οργανώσει περιοδεία για τη συγκεκριμένη έκθεση.  
Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Γ. Βογιατζής αναφέρθηκε με πολύ επαινετικά σχόλια στην έκθεση, τονίζοντας ότι μέσα από αυτήν δόθηκε η ευκαιρία στην Ελλάδα να κατανοήσει καλύτερα την Κίνα και να λάβει την τέχνη των κινούμενων σχεδίων ως έναν τρόπο να μάθουν και οι νέοι περισσότερα για την Κίνα. Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη ότι είναι τιμή του να έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί την έκθεση και να επικοινωνεί με τους Κινέζους καλλιτέχνες. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι στο μέλλον θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί ακόμα πιο στενά με την Κίνα και καλωσόρισε περισσότερες μορφές κινεζικής τέχνης να ταξιδέψουν στην Αθήνα και στο Μουσείο. 
Από την κινεζική πλευρά, ο κ. Lin Dihuan, ως εκπρόσωπος της Κινεζικής Οργανωτικής Επιτροπής, δώρισε πίνακες ζωγραφικής στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και εκφώνησε σχετική ομιλία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, Κινέζοι και Έλληνες καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τον συνδυασμό και τη συνεργασία της παραδοσιακής κινεζικής τέχνης με την ελληνική. Είναι ιδιαίτερα επιθυμητό οι δύο αρχαίοι πολιτισμοί της Κίνας και της Ελλάδας να εργαστούν στενά όχι μόνο στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και στην περαιτέρω παγίωση και προώθηση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών καθώς και στην ενίσχυση της συνολικής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σ’ ένα νέο επίπεδο. 
Η έκθεση υποστηρίζεται από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, την Εθνική Διοίκηση Ραδιοτηλεόρασης της Κίνας και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και διοργανώνεται από το Γραφείο Πληροφοριών της Λαϊκής Κυβέρνησης της Επαρχίας Guangdong, το Γραφείο Πληροφοριών της Λαϊκής Κυβέρνησης της Επαρχίας Guangzhou και την Ένωση Καλλιτεχνών της Κίνας.