Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Βραζιλία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-15 19:41:26
  • Προβολές:
  • 690

Στη Βραζιλία ταξίδεψε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μετά την κρατική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελλάδα από τις 10-12 Νοεμβρίου 2019.  
Η επίσκεψή του στη χώρα σηματοδοτήθηκε από συνομιλίες και συναντήσεις με αξιωματούχους της Βραζιλίας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της χώρας, Jair Bolsonaro. Στο πλαίσιο αυτό ο Κινέζος Πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επιτύχει την αμοιβαία ευημερία με τη Βραζιλία και ζήτησε και από τις δύο χώρες να ενισχύσουν τον αμοιβαίο σεβασμό και τις ανταλλαγές και να εδραιώσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη. 
Στον τομέα της αγοράς, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πρότεινε και στις δύο χώρες να αναζητήσουν τρόπους, οι οποίοι θα δώσουν την ευκαιρία να δημιουργηθούν μακροχρόνιες, σταθερές και ευθείες δίοδοι για τα βασικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών προϊόντων, των σιδηρομεταλλευμάτων και του αργού πετρελαίου. 
Από την πλευρά της Βραζιλίας, ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro καλωσόρισε τις κινεζικές εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα του, να διευρύνουν το διμερές εμπόριο και να προωθήσουν τις εξαγωγές περισσότερων αγροτικών προϊόντων της Βραζιλίας στην Κίνα.