Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Βιβλία με θέμα τις γάτες από το Μουσείο του Παλατιού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-08 18:30:11
  • Προβολές:
  • 722

Διαδικτυακό πρόγραμμα με συλλογική χρηματοδότηση που αφορά τα βιβλία με κόμικς με θέμα τις γάτες και τα πολιτιστικά προϊόντα έχει ήδη ξεκινήσει μετά από πρωτοβουλία του Μουσείου του Παλατιού. 
Σύμφωνα με τον Wang Υamin, επικεφαλής του Εκδοτικού Οίκου της Απαγορευμένης Πόλης, οι επερχόμενες σειρές βιβλίων θα περιλαμβάνουν δύο ιστορίες που θα σχετίζονται με τις «βασιλικές γάτες» στο Παλάτι. 
Η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία αλλά στόχο έχει να αναδείξει τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτιζαν οι γάτες στη διατήρηση των ξύλινων κτιρίων την περίοδο που κατοικούνταν από τους βασιλείς. Τα χαριτωμένα αυτά ζώα προστάτευαν τις ξύλινες κατασκευές από τα ποντίκια, τα οποία συχνά κατέστρεφαν την αρχιτεκτονική και τα πολιτιστικά κειμήλια και γι’ αυτό η ανατροφή γατών αποτελούσε μια μακρά παράδοση στην Απαγορευμένη Πόλη τα τελευταία 600 χρόνια. 
Για μεγάλο διάστημα, μετά το κλείσιμο των θυρών της Απαγορευμένης Πόλης για τους επισκέπτες, οι γάτες – φρουροί περιφέρονταν στα άδεια μονοπάτια του πρώην βασιλικού παλατιού κάθε βράδυ προς αναζήτηση των αρχέγονων εχθρών τους, των ποντικιών. 
Οι δημιουργίες από το διαδικτυακό πρόγραμμα αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εκδοτικού Οίκου.