Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνέδριο ανθρωπολογίας στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-11-08 18:29:31
  • Προβολές:
  • 443

Το Συνέδριο Ανθρωπολογίας για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Νοεμβρίου στο Πεκίνο προσελκύοντας δεκάδες ακαδημα΄ι΄κούς και άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μουσείων και της ανθρωπολογίας τόσο από την Κίνα όσο κι από το εξωτερικό. 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των μουσείων και την ανθρωπολογία και οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με θέματα όπως οι εκθέσεις που σχετίζονται με διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, η αναμόρφωση του τουρισμού, τα μουσεία και οι τοπικοί πολιτισμοί καθώς και οι εκθέσεις για τα θρησκευτικά ή καλλιτεχνικά αντικείμενα, τα κοινοτικά μουσεία και την εθνοτική ταυτότητα.
Το συνέδριο, που οργανώνεται και διεξάγεται από το Εθνικό Μουσείο Εθνολογίας της Κίνας θα παρουσιάσει επίσης 50 επιστημονικές εργασίες που επιλέχθηκαν μεταξύ εκείνων που κατατέθησαν τους τελευταίους μήνες.     
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας της «μουσειακής ανθρωπολογίας» (Museum Anthropology) αποτελεί έναν κλάδο ακαδημα΄ι΄κής και επαγγελματικής πρακτικής που σχετίζεται με τον τομέα της ανθρωπολογίας και προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον.