Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συναντήσεις του Zhang Youxia με αξιωματούχους από τη Ρωσία και τη Σερβία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-25 18:56:48
  • Προβολές:
  • 8582

Συναντήσεις με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu και τον Σέρβο Υπουργό Άμυνας, Aleksandar Vulin, πραγματοποίησε ο Zhang Youxia, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, στα μέσα Οκτωβρίου 2019 στο Πεκίνο.
Η επίσκεψη των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών στο Πεκίνο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ταξιδιού τους για τη συμμετοχή τους στο 9ο Συνέδριο Xiangshan του Πεκίνου, έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και διεξαγωγή συζητήσεων που αφορούσαν ποικίλους τομείς. 
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κινέζου αξιωματούχου με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας, ο πρώτος τόνισε τη σπουδαιότητα εμβάθυνσης των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας στη νέα εποχή, έτσι ώστε να προωθηθεί η διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας, η ασφάλεια και τα αναπτυξιακά ενδιαφέροντα και των δύο χωρών. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα θα συμβάλει και στην ανάπτυξη των ενδιαφερόντων των δύο χωρών καθώς και στη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας. 
Απαντώντας στις δηλώσεις του Κινέζου αξιωματούχου, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την επιθυμία της ρωσικής πλευράς να συνεργαστεί με την κινεζική πλευρά με σκοπό να καινοτομήσουν στην αναζήτηση πεδίων και τρόπων συνεργασίας μεταξύ των δύο στρατών καθώς και να εμβαθύνουν τον στρατηγικό συντονισμό των δύο στρατιωτικών σωμάτων. 
 Οι συζητήσεις με τον Σέρβο Υπουργό Άμυνας ήταν εξίσου εποικοδομητικές καθώς οι δύο αξιωματούχοι ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το θέμα της ενίσχυσης των ανταλλαγών και της συνεργασίας με σκοπό να προωθηθεί η συνολική στρατηγική σύμπραξη μεταξύ των δύο χωρών. 
Ο Aleksandar Vulin εξέφρασε την προθυμία της σερβικής πλευράς να ενδυναμώσει περαιτέρω την στρατιωτική συνεργασία και την αμοιβαία στρατηγική εμπιστοσύνη με την κινεζική πλευρά έτσι ώστε να αναβαθμίσει τις σχέσεις τους σε ένα υψηλότερο επίπεδο. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων:Xinhua)