Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ελβετίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-25 18:28:48
  • Προβολές:
  • 8576

Στην Ελβετία ταξίδεψε ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi με σκοπό να συναντηθεί με αξιωματούχους της χώρας, με τους οποίους πραγματοποίησε συζητήσεις όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Κινέζος αξιωματούχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Ueli Maurer, o oποίος τόνισε πως η χώρα του είναι πρόθυμη να εργαστεί με την Κίνα για να επιτευχθεί η ενίσχυση της αμοιβαίας πολιτικής εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.    
Ο ίδιος, αφού χαρακτήρισε τις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ελβετίας ως «ομαλά ανεπτυγμένες και πάντοτε στο προσκήνιο των Σινο-ευρωπαϊκών σχέσεων» εξέφρασε την εκτίμησή του για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα που έχει πραγματοποιήσει η Κίνα στην ανάπτυξή της και τη στήριξη της χώρας του στην πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». 
Ο Ελβετός Πρόεδρος πιστεύει ότι αυτή η πρωτοβουλία θα λειτουργήσει ως μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της Σινο-ευρωπαϊκής συνεργασίας και θα φέρει σημαντικές ευκαιρίες τόσο στην Ελβετία όσο και σε όλη την Ευρώπη.
Όσον αφορά τους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Ελβετίας τόνισε ότι η ελβετική πλευρά ελπίζει να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία στο εμπόριο, τις επενδύσεις, την οικονομία, την περιβαλλοντική προστασία και την καινοτομία και καλωσορίζει τις κινεζικές εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα του. 
Δεδομένου ότι η Κίνα αποτελεί μια σταθερή και δραστήρια δύναμη για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία, η Ελβετία είναι πρόθυμη να ενισχύσει την επικοινωνία με την Κίνα τόσο σε διεθνή όσο και σε εγχώρια ζητήμα με σκοπό να διαφυλαχτεί από κοινού ο πολυμερισμός και το ελεύθερο εμπόριο, σύμφωνα με τον ίδιο.
Από την πλευρά της Κίνας, ο Υπουργός Wang Yi επεσήμανε ότι η κοινή οικοδόμηση της κινεζικής πρωτοβουλίας μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της ένωσης της δυναμικής που έχει η κινεζική αγορά με τα πλεονεκτήματα της ελβετικής ποιότητας, έτσι ώστε να διατηρηθεί το πνεύμα του ανοίγματος και της αμοιβαίας συνεργασίας. 
    Σκοπός της Κίνας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να διαφυλαχθεί ο πολυμερισμός, να οικοδομηθεί μια ανοιχτή παγκόσμια οικονομία και να προστατευτούν οι βασικοί κανόνες των διεθνών σχέσεων. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων:Xinhua)