Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνεργασία Βρετανίας και Κίνας στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-25 17:12:37
  • Προβολές:
  • 8471

Tις προοπτικές εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας παρουσίασε ο Πρίγκιπας Andrew, Δούκας του York κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινέζων επιχειρηματιών στο Λονδίνο της Βρετανίας, στις 22 Οκτωβρίου 2019. 
Το Συνέδριο, που άνοιξε με την ομιλία του Πρίγκιπα Andrew, ενθάρρυνε Κινέζους επιχειρηματίες από την Κίνα αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού να αναζητήσουν ευκαιρίες επενδύσεων και εξέλιξης στη Βρετανία στο πλαίσιο του προγράμματος, «Νέος Κόσμος, νέες ευκαιρίες». 
Ο Δούκας του York, περιγράφοντας το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινέζων επιχειρηματιών, τόνισε ότι μέσα απ’ αυτό παρέχονται σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας για την Κίνα και τη Βρετανία και εξέφρασε την ανάγκη για αναζήτηση ενός νέου πνεύματος σύμπραξης μεταξύ τους.
«Αυτό το συνέδριο διεξάγεται για να καλέσει μια νέα γενιά επιχειρηματιών να λάβει δράση, μια δράση που θα βασίζεται στο πνεύμα της αρμονίας, της συνεργασίας, του ανοίγματος και της καινοτομίας, τομείς στους οποίους μπορούμε να προσπαθήσουμε να συναγωνιστούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Στη συνέχεια, ο Jimmy Zhang πρόεδρος της Ένωσης Κινέζων Επιχειρηματιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπλήρωσε ότι η Βρετανία έχει προσελκύσει πολλούς Κινέζους επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες του κόσμου διότι διαθέτει υπερσύγχρονες τεχνολογίες και δημιουργική βιομηχανία καθώς και καθιερωμένη ιδιοκτησία, υψηλής ποιότητας παιδεία και οικονομική βιομηχανία. 
Ο ίδιος, αναλύοντας τις δυνατότητες της Βρετανίας επεσήμανε ότι η θέση της στη διεθνή οικονομία και στην εταιρική διακυβέρνηση, το δίκτυό της και η επιρροή της στην Κοινοπολιτεία, παρέχει μια εξαιρετική δυνατότητα στους Κινέζους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία σε διεθνές επίπεδο. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)