Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινεζική παραγωγή Σαιξπηρικής κωμωδίας στη Σαγκάη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-11 16:40:15
  • Προβολές:
  • 8903

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της Κίνας στις αρχές Οκτωβρίου 2019 παρουσιάστηκε στο Great Theater της Κίνας στη Σαγκάη η κινεζική παραγωγή της σατιρικής κωμωδίας «Ο έμπορος της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. 
Σύμφωνα με την Show Life, μια θεατρική ένωση με έδρα τη Σαγκάη, η συγκεκριμένη παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν Κινέζοι ηθοποιοί και η οποία έχει σκηνοθετηθεί από τον David Thacker, από την Εταιρία Royal Shakespeare (RSC), είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και συμπαραγωγής της Θεατρικής Ακαδημίας της Σαγκάης και του Βρετανικού Θιάσου. 
Η εν λόγω παραγωγή αποτελεί την 6η του είδους της που κοσμεί τις κινεζικές σκηνές στο πλαίσιο του μεταφραστικού προγράμματος της RSC, που ξεκίνησε το 2015 με σκοπό να εξερευνήσει μια νέα κατεύθυνση στις μεταφράσεις του Σαιξπηρ, κάνοντάς τες πιο κατάλληλες για την σύγχρονη δραματική παρουσίαση και το κοινό από διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. 
«Ο Έμπορος της Βενετίας», ένα έργο γραμμένο στα τέλη του 16ου αιώνα, αναγνωρίζεται ως μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, ποιητή και ηθοποιού καθώς εξυμνεί την ανθρωπιά, την αγάπη και τη φιλία, ξετυλίγοντας την ιστορία ενός εμπόρου της Βενετίας.