Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Διεθνής έκθεση ψηφιακής οικονομίας στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-11 16:35:46
  • Προβολές:
  • 8366

Στην περιοχή Shijiazhuang της Επαρχίας Hebei στη βόρεια Κίνα διεξήχθη η 2η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακής Οικονομίας από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου. 
Η συγκεκριμένη έκθεση, διοργανωμένη από κοινού από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριακής Τεχνολογίας και την επαρχιακή κυβέρνηση της Hebei, αποτελεί τη μοναδική έκθεση που διοργανώνει η Κίνα σε εθνικό επίπεδο και που είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή οικονομία. Πάνω από 500 εταιρίες επισκέφθηκαν τους πέντε εκθεσιακούς χώρους, οι οποίοι αναδείκνυαν τον ρόλο της ψηφιακής οικονομίας στη συντονισμένη ανάπτυξη του Πεκίνου, της Tianjin και της Hebei, την νέας γενιάς πληροφοριακή τεχνολογία, την ευφυή παραγωγή και την έξυπνη κοινωνία. 
Πέρα από τους εκθεσιακούς χώρους, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από συνέδρια και να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για υπογραφή προγραμμάτων συνεργασίας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της Κίνας το 2018 από την ψηφιακή οικονομία έφτασαν τα 31.3 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 4.4 τρισεκατομμύρια δολάρια), αποτελώντας το 34.8% του ΑΕΠ της χώρας και συμβάλλοντας κατά 67.9% στην ανάπτυξή του, σύμφωνα με την Κινεζική Ακαδημία Πληροφορικής και Επικοινωνιακής Τεχνολογίας.