Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

782 εκατ. εγχώρια ταξίδια κατά τη διάρκεια της Εθνικής Επετείου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-11 16:24:10
  • Προβολές:
  • 8644

Αύξηση της τάξεως του 7.81% σημείωσε ο αριθμός των εγχώριων ταξιδιών κατά τη διάρκεια της 7ήμερης αργίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Κίνας, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. 
Συνολικά 782 εκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιήθηκαν από την 1η έως τις 7 Οκτωβρίου με τα έσοδα από τον τομέα του τουρισμού να φτάνουν σχεδόν τα 650 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 90.94 δισεκατομμύρια δολάρια). Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αύξηση διαδραμάτισε ο «Κόκκινος Τουρισμός» ή αλλιώς ο τουρισμός με επαναστατικά θέματα, καθώς 78.84% των τουριστών συμμετείχαν σε δραστηριότητες για τον εορταμό της 70ης επετείου από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπως αναφέρουν στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου. 
Παράλληλα, περίπου το 66.4% επισκέφθηκε τουριστικά αξιοθέατα που σχετίζονταν με τον πολιτισμό και την ιστορία της Κίνας, ενώ το 44.96% συμμετείχε σε νυχτερινές τουριστικές δραστηριότητες. Αξιοσημείωτος ήταν επίσης και ο αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν από Κινέζους κατά τη διάρκεια της αργίας, τόνισε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.