Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών για ηλικιωμένους

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-11 15:27:30
  • Προβολές:
  • 424

Τη δέσμευσή της για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών ζωής των ηλικιωμένων εξέφρασε η Αντιπρωθυπουργός της Κίνας Sun Chunlan κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά το Φεστιβάλ Chongyang, που σηματοδοτεί την Εθνική Ημέρα Ηλικιωμένων της Κίνας. 
Όπως ανέφερε η ίδια, οι κινεζικές αρχές θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να ενισχύσουν την κοινωνική φροντίδα και τις δημόσιες υπηρεσίες για τα άτομα μεγάλης ηλικίας στην Κίνα. Παράλληλα, θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών των ηλικιωμένων στον τομέα της φροντίδας τους, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών νοσηλείας, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και τα γηραιότερα άτομα στην προσπάθεια για οικοδόμηση μιας μετρίως ευημερούσας κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα μέχρι το 2020. 
Σύμφωνα με την Κινέζα Αντιπρωθυπουργό, θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες νοσηλείας και εγκαταστάσεις που θα είναι φιλικές προς τους ηλικιωμένους στις κοινότητες, ενώ θα προσφέρονται και συνολικές ιατρικές υπηρεσίες. 
Σε αυτή την προσπάθεια, φορείς από διαφορετικούς τομείς είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να ζήσουν μια πιο δυναμική και αξιοπρεπή ζωή, παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες και διευκολύνσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα επιθυμεί να αναβαθμίσει περαιτέρω το επίπεδο ζωής των κατοίκων, εξαλείφοντας την φτώχεια και μεριμνώντας για τη διασφάλιση μιας καλής ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες απ’ όλες τις διαφορετικές περιοχές της χώρας. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων:Xinhua)