Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-11 15:03:54
  • Προβολές:
  • 473

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας και της Ένωσης Φιλίας μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, ο Li Zhanshu, ανώτατος νομοθέτης της Κίνας, αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών και στις προοπτικές ανάπτυξής τους. 
Κάλεσε τα άτομα απ’ όλους τους τομείς της ζωής στην Κίνα και τη Ρωσία να συνεργαστούν και να πραγματοποιήσουν νέα συμβολή στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στη νέα εποχή, έτσι ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερα οφέλη και για τις δύο χώρες. 
Ο ίδιος, χαιρετίζοντας τις διμερείς σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών, τόνισε ότι η σχέση τους αποτελεί πλέον ένα πρότυπο για τις μεγαλύτερες αλλά και για τις γειτονικές χώρες, καθώς χαρακτηρίζεται για την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον συντονισμό και έχει προσδώσει θετική ενέργεια στη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς τάξης. 
Από την πλευρά της Ρωσίας, ο Πρέσβης της χώρας στην Κίνα, Andrey Denisov, επεσήμανε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κίνα στην προώθηση των σχέσεών τους, αξιοποιώντας την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση των διπλωματικών δεσμών με σκοπό να σημειωθούν νέα επιτεύγματα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Li Zhanshu αποτελεί μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. 
 
    (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)