Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επιθυμία του Michigan για ενίσχυση του εμπορίου με την Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-04 16:28:30
  • Προβολές:
  • 464

Αξιοσημείωτο είναι το κέρδος που έχει αποκομίσει η αμερικανική πολιτεία του Michigan από τη συνεργασία της με την Κίνα και μεγάλο το ενδιαφέρον της για την κινεζική αγορά, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του πρακτορείου οικονομικής ανάπτυξης της πολιτείας.  
Στη συζήτηση που πραγματοποίησε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua με τον Otie McKinley, διευθυντή ΜΜΕ και Επικοινωνίας της Εταιρίας Οικονομικής Ανάπτυξης του Michigan -Economic Development Corporation (MEDC)-, τονίστηκε το γεγονός ότι η Κίνα αποτελεί έναν σημαντικό συνεργάτη της αμερικανικής πολιτείας στον τομέα των επενδύσεων και του εμπορίου καθώς συγκεκριμένα «στον τομέα των επενδύσεων, πάνω από 300 κινεζικές εταιρίες που λειτουργούν στο Michigan στηρίζουν πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας και έχουν επενδύσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια εδώ». 
Στον τομέα του εμπορίου, η Κίνα ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων αγορών εξαγωγών του Michigan και οι πωλήσεις εξαγωγών του στην Κίνα έφτασε τα 3.55 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, σημείωσε ο Otie McKinley, συμπληρώνοντας ότι «διασφαλίζοντας ότι είμαστε περισσότερο συνεργάτες παρά ανταγωνιστές, αυξάνουμε τις εξαγωγές, προσελκύουμε κινεζικές επενδύσεις και δημιουργούμε θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του Michigan».
Ο ίδιος, μιλώντας για τις προθέσεις της εταιρίας του, επεσήμανε ότι σκοπός της είναι διεξάγει ενακτέες συναντήσεις μεταξύ των εταιριών του Michigan και των Κινέζων πελατών και εμπορικών αντιπροσώπων καθώς και να παρέχει συνεχόμενη στήριξη στις εταιρίες της αμερικανικής πολιτείας που επιδιώκουν να αναπτυχθούν στην Κίνα και σε άλλες αγορές του κόσμου. 
Η κατάσταση βέβαια τους τελευταίους μήνες είναι ιδιαίτερα ταραγμένη δεδομένου του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας – ΗΠΑ, ο οποίος δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες και τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. 
Όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής της εταιρίας, η διαμάχη αυτή επηρέασε και τις εμπορικές συνδέσεις της πολιτείας με την Κίνα και παρότι «τα ποσοστά ανεργίας του Mischigan είναι κοντά σε ιστορικά χαμηλά και η ανάπτυξη παραμένει ισχυρή, οι συνέπειες στις επιχειρήσεις μας με την Κίνα είναι αισθητές, καθώς οι εξαγωγές του Michigan στην Κίνα το 2017 ήταν πάνω από 3.67 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2018 έπεσαν στα 3.55 δισεκατομμύρια δολάρια». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πολιτεία της Αμερικής είναι κυρίαρχη στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση των έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων και μια από τις πρώτες που νομιμοποίησαν την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό σε δημόσιους δρόμους. Εδώ και πολλά χρόνια, το Michigan αποτελεί ένα παγκόσμιο κέντρο αυτοκινητοβιομηχανίας για την κατασκευή, την έρευνα, τη μηχανική, το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση δοκιμών.  
 
  (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων:Xinhua)