Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινεζική αντιπροσωπεία ταξιδεύει στην Αμερική

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-10-04 16:27:56
  • Προβολές:
  • 562

Επίσημη επίσκεψη στην Washington D.C. θα πραγματοποιήσει η κινεζική αποστολή με επικεφαλής τον Κινέζο Αντιπρωθυπουργό Liu He, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Σκοπός της επίσκεψης είναι η συμμετοχή της στον 13ο γύρο Σινο-Αμερικανικών υψηλού επιπέδου οικονομικών και εμπορικών διαβουλεύσεων, που θα διεξαχθούν τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου. 
Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη διεξάγει στην Washington εμπορικές συζητήσεις στο επίπεδο των υφυπουργών και έχουν σημειώσει εποικοδομητικές συνομιλίες σε οικονομικά και εμπορικά θέματα, που αφορούν και τις δύο χώρες, όπως ανέφερε ο Κινέζος υφυπουργός οικονομικών Wang Shouwen, ο οποίος διατελεί και ως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Κίνας στο Διεθνές Εμπόριο. 
Σε εκείνο το πλαίσιο, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις στο θέμα της ακριβούς σύνθεσης του 13ου γύρου Σινο-Αμερικανικών οικονομικών και εμπορικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου. 
Η θέση της Κίνας στις διαβουλεύσεις παραμένει συνεπής και ξεκάθαρη ενώ έχει τονίσει επανειλημμένως τις αρχές της. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι δύο πλευρές θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις μέσα από ισότιμους διαλόγους στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας και του κοινού οφέλους, που ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντα των δύο χωρών και των λαών τους καθώς και όλου του κόσμου, επεσήμανε ο Wang Shouwen.
  (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)