Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη απολιθωμένων αποτυπωμάτων δεινοσαύρων στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-27 16:45:06
  • Προβολές:
  • 646

Μια ομάδα απολιθωμένων αποτυπωμάτων από δεινοσαύρους ανακαλύφθηκε στην Επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας από γεωλογική ερευνητική ομάδα που πραγματοποιούσε μελέτες στην περιοχή. 
Οι ερευνητές εντόπισαν σε πορφυρό ψαμμόλιθο στην περιοχή Jingbian συνολικά εννέα απολιθωμένα αποτυπώματα, μεταξύ των οποίων τα πέντε ήταν καλά διατηρημένα. Σύμφωνα με τον Xing Lida, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου, η μελέτη της στρωματογραφίας και της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή έδειξε ότι τα ευρήματα χρονολογούνται 100 εκατομμύρια χρόνια πριν, από την Κρητιδική Εποχή.  
Η εύρεση τέτοιου είδους απολιθωμάτων στην έρημη περιοχή της βόρειας Shaanxi δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο και γι’ αυτό η συγκεκριμένη ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει ένα νέο παράθυρο στην έρευνα της παλαιοκλιματολογίας, της παλαιογραφίας και της στρωματογραφίας στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως τόνισε ο Xing Lida. 
Η μελέτη και η ανάλυση των αποτυπωμάτων θα δώσουν περαιτέρω στοιχεία που θα συμβάλουν στην ταξινόμηση και την εξαγωγή συμπερασμάτων για το ιζηματογενές περιβάλλον της περιοχής και τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε.