Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ερευνητικό κέντρο ανοίγει υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Tsinghua

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-27 16:43:08
  • Προβολές:
  • 556

Μέρος των προσπαθειών του Πανεπιστημίου Tsinghua για την προώθηση της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, αποτελεί η εγκαινίαση του Ερευνητικού Κέντρου Νοημοσύνης Μεγάλων Δεδομένων στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019. 
Το ερευνητικό αυτό κέντρο, που συντονίζεται από το Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου θα εστιάσει στη βελτίωση της θεωρητικής έρευνας στην τεχνητή νοημοσύνη και της υπολογιστικής μεθόδου των μεγάλων δεδομένων. Μέσα από τη διεπιστημονική έρευνα στην επιστήμη των δεδομένων, τη γνωστική επιστήμη και την κοινωνική επιστήμη, το κέντρο στοχεύει στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς έξυπνης υπολογιστικής μεγάλων δεδομένων προσανατολισμένη στον άνθρωπο.
Σύμφωνα με τον Zhang Bo, διευθυντή του Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, το κέντρο θα βελτιώσει τη βασική θεωρητική έρευνα σε αυτούς τους τομείς και θα προωθήσει την ενσωμάτωσή τους στις βιομηχανίες, προωθώντας παράλληλα τη διεθνή συνεργασία. «Το κέντρο ευελπιστεί να εξοπλίσει με σοφία την έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης και να δημιουργήσει θεωρητικά επιτεύγματα με διεθνή επιρροή, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Tsinghua.