Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέο αστικό άλσος στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-27 16:42:06
  • Προβολές:
  • 601

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Κίνας, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου, ένα νέο αστικό άλσος θα υποδεχτεί το κοινό στο κέντρο του Πεκίνου, σύμφωνα με την κυβέρνηση Xicheng της πρωτεύουσας. 
Το νέο αυτό κομμάτι πρασίνου, βρίσκεται στην επιχειρηματική περιοχή του Πεκίνου, Xidan, καλύπτει μια έκταση 6.000 τετραγωνικών μέτρων και κοσμείται από 120 πέργκολες, 30 θάμνους και περίπου 270.000 γλάστρες με λουλούδια. Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Xicheng, το νέο αυτό άλσος είναι ένα από τα πλησιέστερα αστικά άλση στην περίφημη Πλατεία Tiananmen του Πεκίνου, ενώ όπως αναφέρουν οι σχεδιαστές του χώρου, τα φυτά επελέγησαν με ιδιαίτερη προσοχή καθώς προτιμήθηκαν τα ντόπια φυτά του Πεκίνου και όχι εξωτικά είδη, με σκοπό να δίνεται η αίσθηση της άγριας φύσης στην κατά τα άλλα εμπορική περιοχή.
Το έργο αυτό αναμένεται να επεκταθεί καθώς μέχρι τον επόμενο χρόνο η έκταση του άλσους θα φτάσει τα 11.000 τετραγωνικά μέτρα, πρασινίζοντας το κέντρο της πρωτεύουσας και δίνοντας μια ανάσα πρασίνου στους εμπορικούς της δρόμους.