Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση της κατανάλωσης από τον τομέα του πολιτισμού και των ταξιδιών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-20 16:44:45
  • Προβολές:
  • 834

Ιδιαίτερη ώθηση στην εγχώρια κατανάλωση της Κίνας δίνει ο τομέας του τουρισμού και των ταξιδιών, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily. 
Μεγάλη έμφαση δίνεται στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των προϊόντων ψυχαγωγίας, καθώς τα κατά κεφαλήν έξοδα σε αυτούς τους κλάδους έφτασαν τα 1.033 Γιουάν (περίπου 145 δολάρια ΗΠΑ) το πρώτο μισό του 2019, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 10.9% από έτος σε έτος, όπως αναφέρουν τα στοιχεία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Παράλληλα, σημαντική αύξηση σημειώνεται στον αριθμό των εγχώριων ταξιδιών καθώς οι Κινέζοι πραγματοποίησαν περίπου 3.1 δισεκατομμύρια ταξίδια σε διάφορες περιοχές της χώρας το πρώτο εξάμηνο αυτού του χρόνου. Ο αριθμός αυτός εμφανίζεται κατά 8.8% αυξημένος από τον προηγούμενο χρόνο, αποφέροντας έσοδα της τάξεως των 2.78 τρισεκατομμυρίων Γιουάν, 13.5% αυξημένα από χρόνο σε χρόνο.
Σύμφωνα με τον Wang Xiaofeng, ανώτατο αξιωματούχο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, «η αγορά του πολιτισμού και του τουρισμού αναπτύσσεται σταθερά χάρη στην όλο και ισχυρότερη επιθυμία του λαού για κατανάλωση».