Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σε λειτουργία η πρώτη δοκιμαστική βάση για μη επανδρωμένα σκάφη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-20 16:28:17
  • Προβολές:
  • 653

Στα τέλη αυτού του χρόνου θα τεθεί σε λειτουργία η πρώτη δοκιμαστική βάση για μη επανδρωμένα σκάφη, σύμφωνα με πληροφορίες της Science and Technology Daily, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019. 
Με τίτλο «Θαλάσσιο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Λιμάνι Xiangshan», η δοκιμαστική βάση βρίσκεται στην πόλη Zhuhai της επαρχίας Guangdong και αναμένεται ότι θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα καινοτομίας για το σχεδιασμό, την έρευνα και τη δοκιμή μη επανδρωμένων θαλάσσιων συστημάτων και έξυπνου εξοπλισμού. Παράλληλα, η βάση θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας βιομηχανικής αλυσίδας για μη επανδρωμένα σκάφη και θα προάγει την έρευνα πάνω στην κατασκευή εξελιγμένου εξοπλισμού καθώς και στη νέα γενιά πληροφοριακής τεχνολογίας. 
Η έκτασή της θα καλύπτει μια περιοχή 32.000 τετραγωνικών μέτρων, στην οποία θα περιλαμβάνονται εργαστήρια, δοκιμαστικές πισίνες, μια θέση αγκυροβολίας και περιοχή θαλάσσιας δοκιμής. Όπως αναφέρεται στην Science and Technology Daily, η δοκιμαστική βάση, ως μια συνολική πλατφόρμα καινοτομίας στην Guangdong-Hong Kong-Macao Great Bay Area, αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην άνοδο της περιοχής καθώς θα προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας της.