Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

O Πήλινος Στρατός ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-20 16:23:18
  • Προβολές:
  • 642

Στο Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόκ φιλοξενείται για πρώτη φορά ο διάσημος Πήλινος Στρατός της Κίνας στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο: «Qin Shi Huang, Ο Πρώτος Αυτοκράτορας της Κίνας και ο Πήλινος Στρατός». 
Η συγκεκριμένη έκθεση, που θα διαρκέσει 3 μήνες, διοργανώνεται από το Τμήμα Καλών Τεχνών της Ταϊλάνδης, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Επαρχιακή Διοίκηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Shaanxi στην Κίνα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν 86 έργα τέχνης από 14 σπουδαία μουσεία κατά μήκος της επαρχίας Shaanxi, σύμφωνα με τον Qian Jikui, υποδιευθυντή της Επαρχιακής Διοίκησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Shaanxi. Όπως τόνισε ο ίδιος, η έκθεση είναι χωρισμένη σε τέσσερα τμήματα και σκοπός της είναι να «δείξει στο κοινό την ιστορία και τον πολιτισμό της Αυτοκρατορίας Qin, από την αρχή της έως την επιρροή της στη νεότερη ιστορία της Κίνας». 
Η έκθεση αναμένεται ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς όπως δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού της Ταϊλάνδης, πάνω από 200.000 επισκέπτες θα έχουν θαυμάσει τα κινεζικά εκθέματα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2019, ημερομηνία που θα σημάνει και την ολοκλήρωσή της. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανταλλαγές και η φιλία μεταξύ Κίνας και Ταϊλάνδης μετρούν πολλά χρόνια, ενώ φέτος εορτάζεται και η 44η επέτειος από την ίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.