Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της Κίνας στο Σικάγο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-20 16:13:44
  • Προβολές:
  • 606

Στο Harper College Performing Arts Theater, στα βορειοδυτικά προάστια του Σικάγο πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη εκδήλωση με σκοπό τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 
Η εκδήλωση, διοργανωμένη από την κινεζική κοινότητα του Σικάγο και με τίτλο: «Η πατρίδα μου είναι η Κίνα», προσέλκυσε εκατοντάδες Κινέζους και Αμερικανούς επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό. Μερικές από τις παραστάσεις περιελάμβαναν μια ποικιλία κινεζικών τραγουδιών, δείγματα παραδοσιακής μουσικής, χορό, ακροβατικά και έξυπνους διαλόγους. 
Σπουδαίοι καλλιτέχνες ταξίδεψαν επίσης από την Κίνα για να κοσμήσουν την εκδήλωση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Li Yanan, η οποία εντυπωσίασε το κοινό με τα τραγούδια της «Το σπίτι μου είναι το Πεκίνο», «Κρυστάλλινα πράσινα νερά» «Καθαρός μπλε ουρανός».
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε επίσης η χορωδία ανδρών «Nanni Bay», που ταξίδεψε τους ακροατές στο «Οροπέδιο της Κίτρινης Γης» με τα μέλη της να φορούν γιλέκα από μαλλί προβάτου και λευκές πετσέτες στα κεφάλια τους.