Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέα λεωφορειακή γραμμή τεχνητής νοημοσύνης στη Σαγκάη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-20 16:13:08
  • Προβολές:
  • 637

Μια ακόμα καλύτερη εμπειρία ταξιδιού με μικρότερες χρεώσεις και λιγότερο χρόνο στο δρόμο προσφέρει η πρώτη λεωφορειακή γραμμή που σχεδιάστηκε μέσω της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης. 
Η νέα αυτή λεωφορειακή γραμμή ξεκίνησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ενώνει την περιοχή Songjiang με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας Zhangjiang, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 50 μίλια. Βασισμένος σε στοιχεία που αφορούν την κυκλοφοριακή κίνηση- συγκεντρωμένα από μια ποικιλία μέσων- όπως το σκανάρισμα κωδικών QR για την πληρωμή κομίστρων και τη χρήση ψηφιακών χαρτών, ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης βρήκε την καταλληλότερη γραμμή για να εγκαινιάσει τη λειτουργία των λεωφορείων δημόσιας συγκοινωνίας μεταξύ της Songjiang και του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας Zhangjiang. 
Η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί σημαντικά τους κατοίκους που μετακινούνται καθημερινά από τη μια περιοχή στην άλλη, καθώς τα λεωφορεία εκτελούν τη διαδρομή χωρίς ενδιάμεσες στάσεις μεταξύ των κατοικημένων περιοχών και των κτιρίων με τα γραφεία, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται χρόνος από τη μετακίνηση των εργαζομένων στις δουλειές τους. 
Οι επιβάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να κλείσουν εκ των προτέρων εισιτήρια για τη συγκεκριμένη γραμμή μέσω της πλατφόρμας Alipay -που αποτελεί κυρίαρχη υπηρεσία κινητής και διαδικτυακής πληρωμής- και να κρατήσουν μια θέση στο λεωφορείο. 
Όσον αφορά το κόστος χρήσης αυτής της υπηρεσίας, οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν μόλις 18 Γιουάν, ένα ποσό σημαντικά μικρότερο από τα 150 Γιουάν που θα έδιναν στην περίπτωση που επέλεγαν το ταξί. Σημαντικό είναι και το όφελος από άποψη χρόνου καθώς η διαδρομή με τη λεωφορειακή γραμμή απαιτεί μιάμιση ώρα, μίση ώρα λιγότερη σε σχέση με τις δύο ώρες που χρειάζεται κανείς αν κινηθεί με το μετρό. 
Όπως αναφέρει μια επιβάτιδα της νέας λεωφορειακής γραμμής: «Συμφέρει πάρα πολύ αυτή η διαδρομή καθώς δε χρειάζεται πια να στοιβάζομαι στο μετρό με τόσους άλλους επιβάτες. Τώρα πλέον ο καθένας έχει μια θέση στο λεωφορείο και μπορώ ακόμα και να κοιμηθώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής».  
                    (πηγή στοιχείων: Xinhua)