Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κέντρο Καινοτομίας ιδρύεται στη Nanjing

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-13 20:19:25
  • Προβολές:
  • 539

Σημείο αναφοράς για κοινή έρευνα και καινοτομία αναμένεται ότι θα αποτελέσει το κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας που εγκαινιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 στην Νanjing, πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu στην ανατολική Κίνα από κοινού από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και τη Δημοτική Κυβέρνηση της Nanjing.
To εν λόγω κέντρο θα αποτελέσει σημείο έρευνας για τεχνολογίες που στηρίζουν μια πόλη του 21ού αιώνα με αναβαθμισμένη τεχνολογία πληροφοριών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οικοδομική διαχείριση. «Οι καινοτομίες που θα προκύπτουν από αυτό το κέντρο θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης των έξυπνων πόλεων στις οποίες, οι αισθητήρες θα διευκολύνουν βιώσιμους τρόπους ζωής, θα εξασφαλίζουν βελτιωμένες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θα περιορίζουν τη ρύπανση και θα αξιοποιούν αποτελεσματικά την ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Cambridge, Stephen Toope στην τελετή παρουσίασης του κέντρου. 
Εκτός όμως από το αγγλικό πανεπιστήμιο, η Δημοτική Κυβέρνηση της Nanjing θα στηρίξει την ανάπτυξη του κέντρου με ταλαντούχο προσωπικό, επιχορηγήσεις, πολιτικές και άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον Zhang Jinghua, επικεφαλής της Nanjing.