Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ SHENZHEN

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-13 19:47:34
  • Προβολές:
  • 623

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη Επίσκεψη Εργασίας στην Αθήνα, της επίσημης Αντιπροσωπείας της πόλης της Shenzhen (η Silicon Valley της Κίνας, 20 εκατ. κάτοικοι) με πρόσκληση, σχεδιασμό και υλοποίηση του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας.
Επικεφαλής της 10μελούς Αντιπροσωπείας ήταν δύο σημαντικές προσωπικότητες της Shenzhen, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομίας, Εμπορίου και Ανάπτυξης κ. Wang Youming και η Εκτελεστική Αντιδήμαρχος της Longhua – Shenzhen Κα Zhang Nasha.
Η Αντιπροσωπεία πραγματοποίησε σειρά πολύωρων συναντήσεων εργασίας με εκπροσώπους επιχειρήσεων και επιχειρηματικών οργανώσεων, από τις οποίες ξεχώρισαν οι επισκέψεις στο Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας και στην Εταιρεία Υψηλής Τεχνολογίας και Τουρισμού Liknoss S.A.
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ανταλλαγή απόψεων σε ειδική σύσκεψη, μεταξύ των 10 μελών της Αντιπροσωπείας και 10 Ελλήνων επιχειρηματιών με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, του Αντιδημάρχου Αθηναίων για την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και τις Επενδύσεις κ. Νίκου Μακρόπουλου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου μας κ. Φώτη Προβατά.
Ξεπέρασε, όμως, και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες η προσέλευση περισσότερων από εκατό ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών και μελών του Επιμελητηρίου, στη Συνδιάσκεψη για την Οικονομική και Εμπορική Συνεργασία Shenzhen και Αθήνας, με εισηγητές τους κ.κ. Wang Youming, Zang Nasha, Γρηγόρη Δημητριάδη, Νίκο Μακρόπουλο, Φώτη Προβατά και Γιώργο Βερνίκο, Πρόεδρο της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδας) και Γενικό Γραμματέα του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Η Συνδιάσκεψη επισφραγίστηκε με την υπογραφή ενός Συμφώνου Συνεργασίας μακράς πνοής μεταξύ της Εταιρείας Προώθησης Διεθνών Επενδύσεων της Τοπικής Κυβέρνησης της Shenzhen και του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας που προβλέπει τη μόνιμη λειτουργία Κοινής Επιτροπής για την προώθηση επενδύσεων μεταξύ εταιρειών των 2 χωρών.
Στο τέλος, αποφασίστηκε η συγκρότηση Αντιπροσωπείας ενδιαφερόμενων επιχειρηματικών φορέων, στα πλαίσια του Συμφώνου Συνεργασίας, που θα επισκεφθεί το συντομότερο την Shenzhen για Β2Β συνομιλίες, σε αυστηρά προετοιμασμένο επαγγελματικό πλαίσιο.
Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με επιχειρηματικές επαφές μεταξύ των Κινέζων και των Ελλήνων συμμετεχόντων.