Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η δυτική Ουκρανία επιδιώκει στενότερη συνεργασία με την Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-13 19:42:06
  • Προβολές:
  • 716

Την επιθυμία της περιοχής Zakarpattia στη δυτική Ουκρανία για περαιτέρω επαφές και συνεργασία με την Κίνα εξέφρασε ο εκτελών καθήκοντα επικεφαλής της περιοχής, Ιvan Duran στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Κινέζο Πρέσβη στην Ουκρανία, Du Wei. 
Ο Ιvan Duran ανέφερε ότι η περιοχή Zakarpattia έχει εξαιρετικές προοπτικές και ελπίζει να ενισχύσει τη συνεργασία με κινεζικές εταιρίες, διότι «συνορεύει με τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει θαυμάσιες φυσικές πηγές και ένα κλίμα κατάλληλο για την ανάπτυξη του τουρισμού, γεγονός που την καθιστά μοναδική». Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει σημαντική προοπτική συνεργασίας στον τομέα των αεροδρομίων, των δρόμων, της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων, του τουρισμού και της αναδιαμόρφωσης και κάλεσε τις κινεζικές εταιρίες να ξεκινήσουν οικονομικά προγράμματα στη χώρα του. 
Αναφερόμενος στον Κινέζο Πρέσβη, εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψή του στην δυτική Ουκρανία θα δώσει μια περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής Zakarpattia αλλά και της Ουκρανίας γενικότερα. Προσκάλεσε ακόμη τις κινεζικές επιχειρήσεις να παρευρεθούν στο συνέδριο «Transcarpathia- Επιχειρηματικότητα στο Κέντρο της Ευρώπης», που θα διεξαχθεί στην Uzhgorod  τον Οκτώβριο. 
Από την πλευρά του, ο Κινέζος Πρέσβης Du Wei ευχαρίστησε τον Ιvan Duran για τις προσκλήσεις και τις προτάσεις συνεργασίας και υπογράμμισε ότι όλες οι πληροφορίες θα εξεταστούν με μεγάλη προσοχή. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)