Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη Ρωσία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-13 19:31:31
  • Προβολές:
  • 611

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Ρώσου Πρωθυπουργού Dmitry Medvedev.
    Σύμφωνα με τον Le Yusheng, Υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας, ο Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ θα επισκεφθεί τη Ρωσία από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου και θα συμπροεδρεύσει με τον Dmitry Medvedev στην 24η τακτική συνεδρίαση μεταξύ των επικεφαλής των κυβερνήσεων Κίνας και Ρωσίας. Η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη Ρωσία αναμένεται ότι θα ανοίξει ένα ευρύτερο πεδίο για πρακτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στους διμερείς δεσμούς, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας. Ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η σχέση Κίνας-Ρωσίας έχει γίνει πιο ώριμη, σταθερή και ανθεκτική τα τελευταία 70 χρόνια, επεσήμανε ότι τώρα χαρακτηρίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό για την αμοιβαία εμπιστοσύνη, το συντονισμό και τη στρατηγική της αξία. 
«Η Κίνα και η Ρωσία απολαμβάνουν στέρεη αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και στηρίζουν ενεργά η μία την άλλη σε θέματα που αφορούν τα κύρια ενδιαφέροντα και τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους, ενώ η συνολική αμοιβαίως επωφελής συνεργασία συνεχίζει να επεκτείνεται και τα ενδιαφέροντά της συνδέονται ακόμα πιο στενά», επεσήμανε ο LeYusheng, προσθέτοντας ότι το διμερές εμπόριο ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά τον προηγούμενο χρόνο. Σύμφωνα δε με τον ίδιο, οι δύο χώρες απολαμβάνουν στενή και αποτελεσματική επικοινωνία και συντονισμό και στις διεθνείς υποθέσεις. 
 Όσον αφορά την 24η τακτική συνεδρίαση μεταξύ των επικεφαλής των κυβερνήσεων Κίνας και Ρωσίας, ο Κινέζος Υφυπουργός ανέφερε ότι αυτή θα εστιάσει σε σημαντικά θέματα, με το πρώτο να σχετίζεται με την προώθηση της εφαρμογής της σημαντικής συναίνεσης που επετεύχθη μεταξύ των αρχηγών των δύο χωρών, την εμβάθυνση της ενοποίησης των ενδιαφερόντων και την εδραίωση της ουσιαστικής βάσης των διμερών σχέσεων. Επίσης, στο δεύτερο θέμα της συνεδρίασης θα συζητηθεί η στήριξη των δύο χωρών στη διαφύλαξη του πολυμερισμού, της ανοιχτής οικονομίας, της φιλελευθεροποίησης και της διευκόλυνσης του εμπορίου και των επενδύσεων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Κινέζου αξιωματούχου στη Ρωσία πραγματοποιείται και στο πλαίσιο του εορτασμού της 70ης επετείου από την ίδρυση διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και την αναγγελία για την εγκαινίαση μιας νέας εποχής στις διμερείς τους σχέσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Le Yusheng θα πραγματοποιήσει συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό Dmitry Medvedev στην Αγία Πετρούπολη, θα υπογράψει μια κοινή δήλωση για την 24η τακτική συνεδρίαση μεταξύ Κινέζων και Ρώσων αρχηγών των κυβερνήσεων και θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. 
   (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)