Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέα απευθείας σύνδεση μεταξύ Κίνας και Πορτογαλίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-07 20:02:01
  • Προβολές:
  • 577

Συνεχίζονται οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κίνας και Πορτογαλίας με την εγκαινίαση μιας νέας διαδρομής που θα ενώνει την Λισαβόνα με το Πεκίνο μέσω της κινεζικής πόλης Xi’an. 
Με πάνω από 170 επιβάτες, το αεροσκάφος τύπου Airbus A330 πραγματοποίησε την πρώτη πτήση της νέας διαδρομής στις 31 Αυγούστου 2019. Η πτήση μετ’ επιστροφής, που θα αναχωρεί από τη Λισαβόνα στις 10:45 μ.μ. τοπική ώρα έχει προγραμματιστεί να εκτελείται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.  
Όπως ανέφερε ο Σύμβουλος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Πορτογαλία, Xu Zhida κατά τη διάρκεια της τελετής πριν την αναχώρηση της πτήσης, η συνέχιση των απευθείας πτήσεων αναδεικνύει την ισχυρή συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών και διευκολύνει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ τους, χτίζοντας μια γέφυρα μεταξύ των δύο πολιτισμών. 
Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι η νέα αεροπορική σύνδεση θα δώσει νέα ζωτικότητα στη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». 
Από την πλευρά της Πορτογαλίας, ο Felipe Silva, μέλος του συμβουλίου Τουρισμού της Πορτογαλίας τόνισε ότι η συνέχιση των απευθείας πτήσεων θα ενισχύσει και τον τομέα του τουρισμού της χώρας καθώς θα φέρει σίγουρα περισσότερους Κινέζους τουρίστες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν στην Πορτογαλία έχει αυξηθεί κατά 20% τα τελευταία χρόνια.