Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

45η επέτειος από την ίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Βραζιλίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-07 19:06:31
  • Προβολές:
  • 741

Την επέτειο των 45 χρόνων από την ίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Βραζιλίας θέλησε να γιορτάσει η κυβέρνηση της Βραζιλίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας στα μέσα Αυγούστου 2019.
Σύμφωνα με αυτή, «οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Βραζιλίας χαρακτηρίζονται πλέον από μια υψηλού επιπέδου θεσμοθέτηση και από ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον για την εμβάθυνση του διαλόγου». Αυτό το χρόνο, οι δύο χώρες, διοργάνωσαν από κοινού την 5η σύνοδο της Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για τον Συντονισμό και τη Συνεργασία μεταξύ Κίνας και Βραζιλίας στο επίπεδο των αντιπροέδρων και διεξήγαγαν τον τρίτο Συνολικό Στρατηγικό Διάλογο των Υπουργών της Κίνας και της Βραζιλίας, όπως συμπληρώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας. 
Όσον αφορά τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, η πλευρά της Βραζιλίας υπογράμμισε ότι «ο δυναμισμός των διμερών δεσμών αποδεικνύεται κυρίως από το εντατικό πρόγραμμα ανταλλαγών και επισκέψεων υψηλού επιπέδου». Σύμφωνα ακόμη με το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, η χώρα επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με την Κίνα καθώς «η Κίνα αποτελεί μια σπουδαία πηγή επενδύσεων για τη Βραζιλία και τον σημαντικότερο εμπορικό συνεργάτη της χώρας από το 2009», ενώ τα δύο έθνη έχουν συνεργαστεί σε ποικίλους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινεζικές επενδύσεις στη Βραζιλία πραγματοποιούνται σε στρατηγικούς τομείς, όπως η ενέργεια, η βιομηχανία εξόρυξης, ο χάλυβας και η βιομηχανία πετρελαίου. Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα αυξάνει τις επενδύσεις στη Βραζιλία με τη χρηματοδότηση να εστιάζεται κυρίως στην αναζήτηση πετρελαίου και την επισκευή των σιδηροδρόμων.