Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Jiangsu: κορυφαίος επενδυτικός προορισμός για ξένες εταιρίες

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-07 19:06:00
  • Προβολές:
  • 861

Τον πιο δημοφιλή προορισμό για ξένες επενδύσεις συνεχίζει να αποτελεί η επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2019. 
Όπως αναφέρει το τμήμα εμπορίου της παράκτιας επαρχίας, οι ξένες επενδύσεις σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 0.2% από χρόνο σε χρόνο, ενώ η πραγματική χρήση των ξένων επενδύσεων έφτασε τα 15.25 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας τον μεγαλύτερο αριθμό μεταξύ όλων των περιοχών επαρχιακού επιπέδου κατά μήκος της χώρας. Η αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την περιοχή είναι αποτέλεσμα και της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλουν οι αρχές της από την αρχή της χρονιάς με σκοπό να βελτιώσουν το τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον και να επιτύχουν την προσέλκυση επενδύσεων υψηλότερης ποιότητας. 
Οι τομείς που σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση στην προσέλκυση των επενδύσεων είναι οι στρατηγικά ανερχόμενες βιομηχανίες της βιοτεχνολογίας και της νέας φαρμακευτικής, τα ακριβά λογισμικά και οι υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς και οι τομείς εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας, οι οποίοι σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 132.1%, 58.4% και 41.8% αντίστοιχα. Αξιοσημείωτη άνοδος καταγράφηκε επίσης στις επενδύσεις από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ιαπωνία, καθώς τα ποσοστά ανέβηκαν κατά 23.3%, 99.9%, 63.5% και 25.3% αντίστοιχα, όπως ανακοινώνει το τμήμα εμπορίου της επαρχίας Jiangsu. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Jiangsu αποτελεί μια από τις πιο ηγετικές επαρχίες στην Κίνα στον τομέα της οικονομίας, της παιδείας, της τεχνολογίας και του τουρισμού. Παρότι σε έκταση είναι η τρίτη μικρότερη επαρχία της χώρας, όσον αφορά τον πληθυσμό της κατατάσσεται πέμπτη και αποτελεί την πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία της χώρας μεταξύ των 23 υπολοίπων. Ο πρωτογενής τομέας της είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος καθώς υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο αρδευτικό σύστημα που ενισχύει την καλλιέργεια ρυζιού, βρώμης, καλαμποκιού και σόργου και συμβάλει στην οικονομική άνοδο της επαρχίας.