Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εορτασμός της 70ης επετείου από την ίδρυση των δεσμών Κίνας-Μογγολίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-07 18:35:27
  • Προβολές:
  • 720

Εκατοντάδες άνθρωποι από ποικίλους τομείς της Κίνας και της Μογγολίας, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Επιστήμης και Αθλητισμού της Μογγολίας, Yondonperenlei Baatarbileg και του Κινέζου Πρέσβη στη Μογγολία, Xing Haiming, παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Μογγολίας. 
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό ξεκίνησαν στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 στην Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης της Μογγολίας έτσι ώστε «να αναβιώσουμε τη φιλία Κίνας-Μογγολίας μέσα από πάνω από 20 δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών παραστάσεων, των εκθέσεων, των ανταλλαγών βιβλίων, την παρακολούθηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών καθώς και των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων υπό το γενικότερο θέμα «Νιώστε την Κίνα» με την αφορμή της 70ης επετείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Xing Haiing κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Τόνισε δε ότι η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις Κίνας-Μογγολίας και είναι πρόθυμη να εμβαθύνει τον συντονισμό της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» με το Πρόγραμμα Οδικής Ανάπτυξης της Μογγολίας στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν από κοινού για να ενισχύσουν τη φιλική και αμοιβαίως επωφελή συνεργασία που θα αποφέρει χειροπιαστά κέρδη στις δύο χώρες και τους λαούς τους. 
Από την πλευρά της Μογγολίας, ο Υπουργός Yondonperenlei Baatarbileg υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός κάθε χώρας αποτελεί μια εγγύηση της ανεξαρτησίας και της αξίας του λαού του, ενώ «οι πολιτιστικές δραστηριότητες θα δώσουν στον λαό της Μογγολίας τη δυνατότητα να κατανοήσει βαθύτερα τον πολιτισμό της Κίνας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση της Μογγολίας θα στηρίξει όλες τις δραστηριότητες που σκοπό έχουν την προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού των δύο χωρών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες των εκδηλώσεων, που συνδιοργανώνονται από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, την Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Επιστήμης και Αθλητισμού της Μογγολίας και το γραφείο του διοικητή της πρωτεύουσας της Μογγολίας, Ulan Bator, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε προπονήσεις πολεμικών τεχνών και σε χειροτεχνίες παραδοσιακού κινεζικού κεντήματος, να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών και να γευτούν κινεζικά εδέσματα. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)